Timex Saat Modelleri









Timex Saat

Timex Group USA, Inc (eski adı Timex Corporation olarak da bilinir), Timex Group BV’nin ABD merkezli bir iştirakidir. 1854 yılında Waterbury, BT tabanlı pirinç üreticisi Benedict & Burnham pirinç çark ve şanzımanlar kullanarak saatler üretmeye başlayan Waterbury Saat Şirketi’ni oluşturuldu. Waterbury Saat şirketinin yasal sermayesi 60.000 $’dı.

Amerika Birleşik Devletleri Corporation'ın Başkanı Lehmkuhl doğru ve uzun ömürlü hem de ucuz bir saatin bir pazarlama başarısı olacağına ikna edildi. Düşük maliyetli otomasyon, sigorta zamanlayıcılar yapımında kullanılan hassas takım teknikleri ve yüksek fiyatlı İsviçre saatleri göre daha basit bir tasarım kombinasyonu ile gerçekleştirilebilir düşüncesindeydiler., 1950 yılında Timex marka oldu.

Timex marka, dünya çapında başarısına ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri Time Corporation, 1 Temmuz 1969 tarihinde Timex Şirketi adını aldı. 1970'lerde ve 1980'lerin başında, Amerikan saat ve saat sektöründe Uzakdoğu'dan ucuz mekanik saatlerin gelişiyle tahrip edildi, bunun yanı sıra dijital Quartz saatlerin gelişimine Japon firmalarını öncülük etmiştir.

Timex dayanıklı ürünler için sağlam bir üne sahip olmasına rağmen, artan kalite iyileştirme çabalarının devamını karodu.. Daha uzun pil ömrü, daha dayanıklı altın kaplama, daha doğru ve daha fazla suya dayanıklı stilleri uygulanmıştır. Yeni kuvars analog hareketleri toplam üretim zamanı ve maliyetleri azaltarak, daha az bileşen kullanılarak hazırlanmıştır. Timex 1986 yılında dünyanın en çok satan spor saati oldu.

16 Haziran 2009 tarihinde duyurulan bir anlaşmayla da, Timex Grup ABD Timex Performans Merkezi olarak adlandırılan NFL New York Giants yeni merkez ve uygulama tesisin resmi sponsoru oldu.
Timex 50. yıldönümü şerefine, şirket kendi klasiği Timex 80 watch’ı yeniden yayımladı. Bu temel dijital saatin ikonlaşmış retro tasarım moda severler ve retro saat tutkunları tarafından r hit yaptı.






Araştır: Timex Saat Modelleri, Timex Saat Fiyatları ve Timex Saat Satış Noktaları bilgileri bulunmaktadır. Timex Erkek Kol Saatleri ve Timex Bayan Kol Saatleri modellerini inceleyebilirsiniz.