Rolex Saat Modelleri









ROLEX SAAT

Rolex yüksek kaliteli, lüks kol saati üreten, bir İsviçre saat üreticisidir. Rolex saatler halk arasında statü sembolleri olarak kabul edilmektedir. BusinessWeek dergisinin 100 en değerli global markalar 2007 yılı listesinde Rolex 71. sırada yer alıyor. Rolex en büyük lüks saat markası olarak kabul edilmekte ve 3 milyar dolar civarında tahmin edilen gelirleri ile günde yaklaşık 2.000 saat üretmektedir.

1905 Hans Wilsdorf ve kardeşi-in-law Alfred Davis Londra'da "Wilsdorf ve Davis" kurdu. İlk kol saatine kendi isimlerini koymuşlardır. Wilsdorf ve Davis saatler genellikle "W & D" denilirdi. 1908 yılında Wilsdorf "Rolex" markası ile İsviçre'de bir büro açtı. Şirket adı "Rolex" 15 Kasım 1915 tarihinde tescil edilmiştir. 1914 yılında Kew Gözlemevi A Sınıfı hassas sertifika, Rolex saati verildi.

Otomatik Mekanizma

Rolex saat orjinal isviçre otomatik mekanizmalar kullanır ve kullandığı otomatik mekanizmaları kendi fabrikasında üretir.
İlk kendinden kurmalı Rolex kol saati, (büyük kasa yapısıyla  "bubbleback" denilen) 1931 yılında halka arz olan 1923 yılında tasarım patentli ve ilk kendinden kurmalı saat üreten Harwood tarafından pazara sunuldu.

Kuvartz Mekanizma

Rolex orijinal quartz saat mekanizmalarının gelişimine katılmıştır. Rolex Oyster çok az kuvars modelleri yapılmış olmasına rağmen, şirketin mühendisleri 1960'ların sonu ve 1970 başında teknoloji tasarım ve uygulanmasında etkili olmuştur.

Rolex derin deniz dalış, dağcılık ve havacılık uç için belirli modeller üretmektedir. Explorer ve Explorer II gibi dünyaca ünlü Everest'e seferler gibi zor arazi şartlarında gezinmek isteyen kaşifler için özel olarak geliştirilmiştir. Diğer ikonik modeli ilk kıtalararası uçuşlarda (GMT Greenwich  Mean Time), birden çok zaman dilimi ile pilotlara yardımcı, Pan Am Havayolları'nın isteği üzerine 1954 yılında geliştirilen Rolex GMT Master vardır.

Sertifikalı kronometreler

Rolex İsviçre yapımı sertifikalı kronometrelerin en büyük üreticisidir. 2005 yılında COSC sertifikalı saatlerin yarısından fazlasının üreticisi Rolex idi.

Fiyatlandırma

Rolex saatlerin modele göre fiyatlerı değişir ve çeşitli malzeme kullanılmıştır. Rolex saatlerin yapımında altın ağırlıklı olarak kullanılır.  Lüx saat markası rolex statü ve zenginliğin sembolüdür.  Birleşik Krallık'ta, (örneğin GMT Master II) GBP £ 5,250 başlar.






Araştır: Rolex Saat Modelleri, Rolex Saat Fiyatları ve Rolex Saat Satış Noktaları bilgileri bulunmaktadır. Rolex Erkek Kol Saatleri ve Rolex Bayan Kol Saatleri modellerini inceleyebilirsiniz.